GIDA BANKACILIĞI

Gıda Bankacılığı Nedir? 

 

Gıda bankacılığı kavramı ilk kez 1960’lı yılların sonuna doğru ABD’nin Arizona Eyaleti’nde yaşayan emekli bir iş insanı John Van Hengel ile ortaya çıkmıştır. Küçük bir depo kiralayan Hengel, tüketilebilecek durumda olan ürünleri bu depoda muhafaza ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı başarmıştır. Gıda bankacılığı bu şekilde dünya çapında iyi örnekler göstermeye başlamıştır.

Gıda bankacılığı uluslarası bağış sistemi ile gıda, giysi, temizlik ve hijyen ürünlerini toplayan, ayrıştıran, depolayan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran bir sivil toplum örgütlenmesidir.

Dayanışma ve yardımlaşma, toplumsal dı̇rencı̇ pekı̇ştı̇ren köklü bı̇r anadolu geleneğı̇dir. Gıda bankacılığı ı̇se bu değerı̇ yaşatmanın, 21.yüzyıldakı̇ çağdaş ve ı̇nsancıl yoludur. Gıdamızı ancak bı̇rlı̇kte kurtarabı̇lı̇rı̇z.

GIDANI KURTAR! DÜNYANI KURTAR!

 

 

Berat İnci

Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

“2017 yılında gıda bankacılığı sisteminde ilk faaliyetlerimize başladığımızda Türkiye’de 3-4 tane gıda bankası vardı. 2017 yılından itibaren yürüttüğümüz faaliyetler neticesinde bugün geldiğimiz noktada 172’si aktif 78 şehirde her gün ürün toplayabilen gıda bankalarıyla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de gıda bankacılığı kapasitesini 5 yıl kadar kısa bir sürede 30 kat büyüttük.”

Türkiye’nin En Geniş Gıda Bankacılığı Ağına Sahibiz.

Ücretsiz Danışmanlık Hizmetimiz için