Dünya Doğayı Koruma Günü

28 Temmuz – Dünya Doğayı Koruma Günü

Dünya Doğayı Koruma Günü, doğanın korunması konusunda farkındalık yaratmak ve doğal kaynaklarımızı korumanın önemini vurgulamak için her yıl 28 Temmuz’da kutlanmaktadır. Ayrıca Dünya Doğayı Koruma Günü, çevreyi gelecek nesiller için korumanın önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle gelecek nesillere sağlıklı bir gezegen bırakmakla sorumluyuz. 

     

     

    • Kendi Gıdanızı Yetiştirin 

    Gıda bahçıvanlığı, beslenmenin sürdürülebilir bir yoludur ve gıda üretiminde kullanılan elektrik, su ve enerji gibi kaynakların tüketimi azaltırken, gıda atığı kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılmasına da katkı sağlamaktadır. Kendi gıdanızı yetiştirdiğinizde yüksek miktarlarda fosil yakıtların azaltılmasına yardımcı oluyorsunuz. Ayrıca gıdanın tarladan çatala yolculuğundaki yüzlerce kilometre yol kat eden plastik ve karton gıda ambalajlarından kaynaklanan atıkları da azaltmış olursunuz.

    C
    • İklim Değişikliğiyle Mücadele Eden Sivil Toplum Örgütlerine Destekte Bulunun

    Yiyecekleri çöpe attığımızda sadece gıdayı israf etmeyiz. Gıdanın üretimi için kullanılan elektrik, su ve enerji gibi kaynaklarımız da boşa harcanır.

     

    Kurum destekçimiz olarak Dünya Doğayı Koruma Günü kapsamında çalışanlarınıza Gıda Kurtarma Derneği’nin sertifikalarını hediye edebilirsiniz.

     

    C
    • Adımlarınız İyiliğe Dönüşsün

    Dünya Doğayı Koruma günü kapsamında mümkün olduğunca bireysel karbon ayak izini sıfırlamaya çalışabilirsiniz. Örneğin yakıttan tasarruf etmek için kısa mesafelerde yürümeyi veya bisiklete binmeyi tercih edebilirsiniz. 

    Adımlarınızı iyiliğe dönüştürmek istiyorsanız, “GKTD2023” davet kodu ile Help Steps uygulamasını hemen indirebilirsiniz. Gün içerisinde attığınız adımları uygulama üzerinden dönüştürerek adımlarınızı Gıda Kurtarma Derneği’ne yollayabilirsiniz. Böylece gıda kurtarma mücadelemize destek olabilirsiniz.